Witam Was na moim blogu. Znajdziecie tu przepisy na różne dania oraz słodkości.
Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką
Zapraszam na smaczny dodatek do drugiego dania. Kapusta czerwona gotowana razem z podsmażonym boczkiem i cebulką. Polecam.
Składniki :
50 dag czerwonej kapusty
1 duża cebula
125 gram boczku parzonego
3 łyżki oleju
1 i 1/2 szklanki wody
2 łyżki soku z cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
1 łyżeczka mąki
Sposób przygotowania :
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści i szatkujemy na drobno. Wkładamy do cedzaka i przelewamy wrzątkiem, odsączamy. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Boczek kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę i pokrojony boczek przez kilka minut, wkładamy do garnka z kapustą, gotujemy przez około 30 minut. Do kapusty dodajemy sok z cytryny i przyprawy, posypujemy mąką. Mieszamy i gotujemy przez kilka minut, aż płyn odparuje.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Gulasz z piersi kurczaka z fasolą i pomidorami
Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...
Popularne posty
-
Pyszne pulpety w aromatycznym sosie pieczarkowym. Można je podać z kaszą gryczaną lub ziemniakami. Polecam. Składniki : Na pulpety : 25 dag...
-
Zapraszam na pyszne ciasto. Szarlotka jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polec...
-
Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz