Składniki :
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 szklanka kaszy manny
3/4 kostki masła
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 kg jabłek
tortownica o średnicy 24 cm
papier do pieczenia
Sposób przygotowania :
Do miski wsypujemy mąkę, kaszę manną, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy i dzielimy na 3 części. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej i dzielimy na 3 części.
Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy 1 warstwę sypką i wyrównujemy, na niej układamy 1 część jabłek i wyrównujemy. Kolejna warstwa sypkich produktów, jabłek, sypkich produktów, jabłek. Masło kroimy na małe kawałki i układamy na cieście. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę.
nic nie pisze w składnikach o maśle a później sie pojawia i nie wiadomo ile go ma być ?
OdpowiedzUsuń