Maliny w soku własnym


Zapraszam na pyszne maliny w soku. Takie maliny można użyć do deserów, koktajli, kompotów i innych słodkich dań. Polecam.
Składniki :
2 kg maliny
3 szkl cukru
Sposób przygotowania :
Maliny delikatnie przebieramy i usuwamy zanieczyszczenia, myjemy. Najlepiej na cedzaku lub sitku i odsączamy z wody. Maliny przekładamy do czystych słoików, przesypujemy cukrem, aż do wyczerpania składników. Słoiki wypełniamy do 3/4 wysokości. Słoiki zakręcamy i odstawiamy na kilka godzin ( 3 - 4 godz ). Następnie pasteryzujemy przez 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Gulasz z piersi kurczaka z fasolą i pomidorami

  Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...

Popularne posty