Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną


 Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią i wędliną jest pyszną propozycją na jesienny obiad. Polecam.
Składniki :
3 czerwone papryki
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1/2 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej
150 gram wędliny
1 mała cukinia
2 łyżki oleju
1 łyżka bułki tartej
1 żółtko jajka
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
Sposób przygotowania :
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Cukinię myjemy i osuszamy, kroimy razem ze skórką w kosteczkę. Wędlinę kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone składniki i odstawiamy do przestygnięcia. Papryki myjemy i osuszamy, odcinamy górną część i usuwamy pestki. Do miski wkładamy kaszę jaglaną i dokładamy resztę składników, mieszamy i faszerujemy papryki. Papryki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wlewamy wodę, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Gulasz z piersi kurczaka z fasolą i pomidorami

  Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...

Popularne posty