Kasza manna z jagodami i płatkami migdałowymi


 Prosty i szybki przepis na kaszę manną z dodatkiem jagód i płatków migdałowych. Polecam.
Składniki :
2 szkl mleka
4 łyżki kaszy manny orkiszowej
5 łyżek jagód
1 garść płatków migdałowych
1 łyżka cukru waniliowego 
1 łyżka nasion babki płesznik
Sposób przygotowania :
Jagody myjemy i osuszamy z wody. Do garnka wlewamy mleko i dodajemy cukier waniliowy, kaszę manną. Gotujemy i mieszamy, przekładamy na talerze. Dekorujemy jagodami, płatkami migdałów i posypujemy nasionami babki płesznik.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dżem z cukinii

 Zapraszam na pyszny dżem z cukinii z dodatkiem galaretek owocowych. Polecam. Składniki : 2,5 kg cukinii bez skórki i pestek 1 szkl erytrolu...

Popularne posty