Składniki :
250 g ricotty
250 g mascarpone
4 jajka
pół szklanki cukru
5 łyżek mąki kukurydzianej
1 wafelek mleczny (50g)
masło+ mąka kukurydziana do tortownicy
tortownica o średnicy 26 cm
Sposób przygotowania :
Do miski wkładamy mascarpone i ricottę, chwilę miksujemy razem. Następnie dodajemy cukier i znowu miksujemy. Dodajemy jajka i znowu miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę kukurydzianą i mieszamy. Tortownice wysmarowujemy masłem i wysypujemy mąką kukurydzianą. Wlewamy ciasto i wyrównujemy.Wafelek kroimy w kostkę i układamy na wierzch ciasta.
Wstawiamy sernik do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w 200 stopniach. studzimy w uchylonym piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz