Lane chruściki



Lany chrust - to szybka wersja chruścików bez wyrabiania i wałkowania oraz krojenia ciasta. Szybkie w przygotowaniu. Polecam.
Składniki :
150 gram mąki
100 mililitra śmietanki 30 %
2 jajka
2 op. cukru waniliowego
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olej do smażenia
Sposób przygotowania :
Do garnka wlewamy olej i stawiamy na gazie, podgrzewamy. Składniki na ciasto wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Przelewamy do miękkiej butelki ( np. po ketchupie lub wodzie ) i wyciskamy porcje ciasta na gorący olej. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sernik na zimno z ricotty i sera twarogowego

 Zapraszam na pyszny sernik na zimno. Przygotowany z dwóch rodzajów sera, truskawek i galaretek owocowych. Polecam na deser. Składniki na ma...

Popularne posty