Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej


Zapraszam na pyszną smażoną rybkę. Polecam jako dodatek do drugiego dania np. z ziemniakami i surówką.
Składniki :
2 tuszki flądry
2 łyżki przyprawy do ryb cytrynowej
sól
pieprz cytrynowy
mąka pszenna
olej do smażenia
sok z cytryny
Sposób przygotowania :
Tuszki flądry myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem. Ryby przekładamy na deskę i posypujemy lekko solą i pieprzem cytrynowym, a następnie obficie posypujemy przyprawą cytrynową do ryb. Obtaczamy w mące z każdej strony i smażymy na małym ogniu na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dżem z cukinii

 Zapraszam na pyszny dżem z cukinii z dodatkiem galaretek owocowych. Polecam. Składniki : 2,5 kg cukinii bez skórki i pestek 1 szkl erytrolu...

Popularne posty