Składniki :
1 szkl mąki orkiszowej jasnej
1 szkl mąki pszennej pełnoziarnistej
1 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej
1 duża cebula
4 łyżki oliwy
400 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
3 łyżki czarnego sezamu
keksówka 27 x 7 x 8
papier do pieczenia
garść czarnego sezamu do posypania chleba
Sposób przygotowania :
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, smażymy na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Do miski wsypujemy mąki, proszek do pieczenia, sodę, sól, czarny sezam. Dodajemy przesmażoną cebulę z oliwą, jogurt i mieszamy. Zagniatamy ciasto i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 50 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz