Jajka faszerowane marchewką i cebulką


 Zapraszam na pyszne jajka faszerowane, tym razem z marchewką i cebulką. Szybkie i proste w przygotowaniu. Polecam.
Składniki:
2 jajka
1 mała marchewka
plaster białej cebuli
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka majonezu
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody, studzimy.
Wystudzone obieramy i kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka i kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.
Marchewkę i białą cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy do miski pokrojone warzywa, dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
Do farszu dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Gotowy farsz przekładamy do białek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Botwinka

 Zapraszam na smaczną wiosenną zupę. Składniki : 1 pęczek botwinki ( 270 g ) 400 g ziemniaków 150 g schabu 1 duża marchew 1 pietruszka 3 szk...

Popularne posty