Zapraszam na smaczną wiosenną zupę.
Składniki :
1 pęczek botwinki ( 270 g )
400 g ziemniaków
150 g schabu
1 duża marchew
1 pietruszka
3 szkl wody
1 szkl mleka 3/2 %
koperek
sól do smaku
Sposób przygotowania :
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka, gotujemy i zbieramy szumowiny. Botwinkę czyścimy i kroimy na drobno, przekładamy do miski z wodą. Myjemy i przekładamy na cedzak. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy, dokładamy do garnka. Ziemniaki obieramy, kroimy i myjemy. Wkładamy do garnka razem z pokrojoną botwinką, gotujemy. Na samym końcu wlewamy mleko, doprawiamy do smaku. Koperek kroimy na drobno i dodajemy do zupy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz