Sos koperkowy


 Zapraszam na pyszny i domowy sos koperkowy. Sos koperkowy możemy dodać np. do jajek, do pieczonej ryby. Polecam.
Składniki :
20 gram pokrojonego koperku
150 ml rosołu
100 ml zimnej wody
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki śmietany 30%
1 łyżka mąki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy. Koperek kroimy na drobno i przekładamy na cedzak lub sitko, myjemy i odciskamy łyżką z wody. Koperek wkładamy do gotującego się rosołu i gotujemy około 10 minut. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę. Po tym czasie dolewamy mleko i śmietankę oraz dodajemy sól i pieprz do smaku i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sos koperkowy

 Zapraszam na pyszny i domowy sos koperkowy. Sos koperkowy możemy dodać np. do jajek, do pieczonej ryby. Polecam. Składniki : 20 gram pokroj...

Popularne posty