Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami jest bardzo zdrowym dodatkiem do obiadu. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Polecam.
Składniki:
1/2 małej kapusty pekińskiej
kawałek zielonego ogórka
1/2 średniej cebulki
1 duży pomidor śliwkowy
1 średnie jabłko
3 ogórki kiszone
sól
pieprz
cukier
oliwa
sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Liście kapusty myjemy, odsączamy z wody. W międzyczasie obieramy cebulę z łusek i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy i kroimy w półplasterki, a ogórki kiszone, a plasterki.
Pomidor myjemy i kroimy w małe cząstki. Jabłko myjemy i kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Kapustę też kroimy drobno.
Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do miski i przyprawiamy: solą, pieprzem, oliwą, cukrem i sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz