Zapraszam na pyszną pastę rybną do pieczywa. Przygotowana z pieczonych makreli z dodatkiem warzyw oraz domowego sosu z majonezu i koncentratu pomidorowego od Pudliszki. Polecam. Składniki:
4 pieczone filety z makreli
1 mała biała cebula
1 ząbek czosnku
4 łyżki majonezu
2 płaskie łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki
1 łyżeczka papryki wędzonej
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
Przygotowanie:
Mięso z ryby oddzielamy od ości. Przekładamy do pojemnika i blendujemy na gładką masę.Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Do miseczki wkładamy składniki na sos i mieszamy. Do miski wkładamy masę rybną i dodajemy pokrojone składniki oraz przygotowany sos. Mieszamy. Przekładamy do salaterki i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Witam Was na moim blogu. Znajdziecie tu przepisy na różne dania oraz słodkości.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Gulasz z piersi kurczaka z fasolą i pomidorami
Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...
Popularne posty
-
Pyszne pulpety w aromatycznym sosie pieczarkowym. Można je podać z kaszą gryczaną lub ziemniakami. Polecam. Składniki : Na pulpety : 25 dag...
-
Zapraszam na pyszne ciasto. Szarlotka jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polec...
-
Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz