Pyszna i szybka w przygotowaniu, a przy tym sycąca i pożywna. Taka kolorowa bułka z dodatkami zachęci niejednego niejadka. Polecam.
Składniki :
1 duża bułka
kilka liści sałaty
1 pojedyncza pieczona pierś z kurczaka
1/3 zielonego ogórka
3 rzodkiewki
margaryna Śniadaniowa klasyczna do posmarowania bułki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Sałatę układamy na ręczniku papierowym. Warzywa kroimy w talarki, pierś z kurczaka w plastry.
Bułkę kroimy na 2 części i smarujemy margaryną. Układamy na jednej części połowę sałaty i pokrojoną rzodkiewkę. Oprószamy przyprawami i układamy pierś z kurczaka, plasterki ogórka. Następnie oprószamy przyprawami i układamy resztę sałaty. Przykrywamy drugą połową bułki i lekko dociskamy. Podajemy z pomidorami koktajlowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz