Witam Was na moim blogu. Znajdziecie tu przepisy na różne dania oraz słodkości.
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku jest daniem znanym i lubianym prawie w każdym domu. Oto moja wersja, bardzo smaczna i rozgrzewająca. Polecam.
Składniki :
25 dag suchej fasoli
2 litry wody
40 dag mięsa
3 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
2 płaskie łyżki przyprawy do dań z fasolą
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
7 łyżeczek z dużym czubkiem koncentratu pomidorowego
1 łyżka domowej przyprawy do zupy
1 płaska łyżeczka różowej soli himalajskiej
2 łyżki majeranku
Sposób przygotowania przepisu :
Poprzedniego dnia wieczorem : suchą fasolę wsypujemy do miski i zalewamy wodą. Zostawiamy na noc. Następnego dnia do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny. Fasolę przelewamy na cedzak i myjemy pod bieżącą wodą, dokładamy do gotującego się mięsa.Warzywa obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.Wkładamy do gotującej się fasoli i mięsa. Gotujemy do miękkości. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Gulasz z piersi kurczaka z fasolą i pomidorami
Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...
Popularne posty
-
Pyszne pulpety w aromatycznym sosie pieczarkowym. Można je podać z kaszą gryczaną lub ziemniakami. Polecam. Składniki : Na pulpety : 25 dag...
-
Zapraszam na pyszne ciasto. Szarlotka jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polec...
-
Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz