Składniki :
1/2 woreczka ugotowanego kuskusu perłowego
1/2 czerwonej papryki
1 cebula
1 łyżka oleju
25 dag twarogu
1 jajko
1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
6 - 8 łyżek panieru z ciecierzycy
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
panierka do obtoczenia kotletów
Sposób przygotowania :
Myjemy paprykę i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa przesmażamy na oleju. W misce rozgniatamy twaróg np. widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i formujemy kotlety, obtaczamy w panierce.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz