Tak przygotowane szparagi mogą być dodatkiem do drugiego dania. Szybkie i proste w przygotowaniu. Po prostu pyszne.
Składniki :
200 g szparagów konserwowych w zalewie
1 szkl mleka
1 płaska łyżka mąki
1/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka pokrojonej natki pietruszki
Sposób przygotowania :
Szparagi przekładamy ze słoiczka na cedzak i odsączamy z zalewy. Odsączone z zalewy szparagi kładziemy na desce i kroimy w nieduże kawałki.
Do garnka wlewamy mleko ( trochę zostawiamy w szklance ) stawiamy na gazie. Dodajemy pokrojone szparagi i przyprawy, zagotowujemy i gotujemy przez 5 minut. W międzyczasie do reszty mleka, wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy do gotujących się szparagów i gotujemy przez chwilę. Myjemy natkę pietruszki i kroimy. Posypujemy gotowy sos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz