Składniki :
2 jajka
1 łyżeczka mąki owsianej
1 kulka mozzarelli
1 łyżka pesto z liści rzodkiewek
kilka pomidorków koktajlowych
2 - 3 rzodkiewki
1/2 łyżeczki przyprawy do mozzarelli i pomidorów od VEGETA NATUR
1 łyżeczka pokrojonego szczypiorku
olej do smażenia
Przygotowanie przepisu :
Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Mozarellę odsączamy z płynu. Jajka wybijamy i dokładnie mieszamy z mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na talerz. Rzodkiewki kroimy na plasterki, pomidorki na pół, mozzarellę w kosteczkę, szczypiorek na drobno. Omlet smarujemy pesto i układamy pokrojone warzywa, posypujemy mozzarellą i przyprawą. Składamy na pół i posypujemy szczypiorkiem.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz