Witam Was na moim blogu. Znajdziecie tu przepisy na różne dania oraz słodkości.
Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa
Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta do pieczywa. Przygotowana z wątróbki z dodatkiem cukinii i warzyw. Jej konsystencja idealnie pasuje do smarowania pieczywa. Polecam.
Składniki :
25 dag wątróbki z kaczki
160 g cukinii
2 czubate łyżki serka śmietankowego z czosnkiem
1 cebula
1 ząbek czosnku
4 łyżki oliwy GALLO CLASSICO
1/2 łyżeczki papryki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Cukinię i obraną cebulę z czosnkiem kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy na połowie oliwy. Przekładamy do kielicha blendera. Na patelnie wlewamy resztę oliwy i smażymy wątróbkę przez kilka minut z każdej strony. Odstawiamy do ostygniecia. Wątróbkę i resztę składników dodajemy do cukinii i blendujemy na gładką masę. Przechowujemy w lodówce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Gulasz z piersi kurczaka z fasolą i pomidorami
Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...
Popularne posty
-
Pyszne pulpety w aromatycznym sosie pieczarkowym. Można je podać z kaszą gryczaną lub ziemniakami. Polecam. Składniki : Na pulpety : 25 dag...
-
Zapraszam na pyszne ciasto. Szarlotka jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polec...
-
Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz