Składniki :
40 dag mięsa z indyka
80 dag cukinii
3 pomidory
1 cebula
2 łyżki oleju
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
200 ml wody
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 i 1 /2 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu
szczypta cukru
szczypta cynamon
Sposób przygotowania :
Mięso myjemy i osuszamy kroimy w sporą kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Cukinię myjemy i kroimy razem ze skórką w kostkę. Pomidory kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę i dorzucamy mięso oraz przyprawy ( słodka papryka, czosnek granulowany), smażymy przez 10 minut.
Wlewamy wodę i dokładamy cukinie, gotujemy do miękości warzyw i mięsa. Dokładamy pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
1 cebula
2 łyżki oleju
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
200 ml wody
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 i 1 /2 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu
szczypta cukru
szczypta cynamon
Sposób przygotowania :
Mięso myjemy i osuszamy kroimy w sporą kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Cukinię myjemy i kroimy razem ze skórką w kostkę. Pomidory kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę i dorzucamy mięso oraz przyprawy ( słodka papryka, czosnek granulowany), smażymy przez 10 minut.
Wlewamy wodę i dokładamy cukinie, gotujemy do miękości warzyw i mięsa. Dokładamy pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz