Zapraszam na pyszne babeczki. Przygotowane na jogurcie z dodatkiem zblendowanych daktyli. Polecam.
Składniki :
250 g jogurtu naturalnego
1 jajko
3 łyżki z czubkiem zblendowanych daktyli
1 szkl mąki pszennej
4 łyżki mąki orkiszowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 moreli
silikonowe foremki
kolorowa posypka
lukier cytrynowy do posmarowania babeczek
Sposób przygotowania :
Morele myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. W misce mieszamy jogurt, zmiksowane daktyle, wybite jajko. Wysypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Dodajemy pokrojone morele, mieszamy do połączenia. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Ostudzone babeczki smarujemy lukrem i posypujemy kolorową posypką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz