Zapraszam na smaczną zupę ogórkową. Przygotowana z parówkami i smażoną cebulą z czosnkiem na oleju kokosowym. Polecam na obiad.
Składniki :
2 marchewki
3 ziemniaki
słoik tartych kiszonych ogórków ( 0, 5 l )
3 parówki ( dobrej jakości )
3 szkl wody
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 listek laurowy
kilka ziarenek ziela angielskiego
1 łyżka oleju kokosowego
pokrojona natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Marchewki i ziemniaki obieramy i kroimy. Wkładamy do miski z wodą i myjemy. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju na złoty kolor i wkładamy do garnka. Do ugotowanych warzyw dodajemy kiszone ogórki. Parówki kroimy i dokładamy do zupy, wsypujemy przyprawy i gotujemy przez około 10 minu. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz