Zupa ogórkowa z parówkami


 Zapraszam na smaczną zupę ogórkową. Przygotowana z parówkami i smażoną cebulą z czosnkiem na oleju kokosowym. Polecam na obiad. 

Składniki :

2 marchewki

3 ziemniaki

słoik tartych kiszonych ogórków ( 0, 5 l )

3 parówki ( dobrej jakości )

3 szkl wody

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 listek laurowy

kilka ziarenek ziela angielskiego

1 łyżka oleju kokosowego

pokrojona natka pietruszki

sól do smaku

pieprz do smaku

Sposób przygotowania :

Marchewki i ziemniaki obieramy i kroimy. Wkładamy do miski z wodą i myjemy. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju na złoty kolor i wkładamy do garnka. Do ugotowanych warzyw dodajemy kiszone ogórki. Parówki kroimy i dokładamy do zupy, wsypujemy przyprawy i gotujemy przez około 10 minu. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Gulasz z piersi kurczaka z fasolą i pomidorami

  Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...

Popularne posty