Pasta do pieczywa z awokado i fety na kwaśnej śmietanie


 Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z dojrzałego awokado z dodatkiem fety, czosnku i kwaśnej śmietany. Polecam.

Składniki :

1 dojrzałe awokado

150 g fety

2 - 3 ząbki czosnku

3 łyżki kwaśnej śmietany

łyżka pokrojonego szczypiorku

sól do smaku

pieprz do smaku

Sposób przygotowania :

 Awokado kroimy na pół i wyjmujemy miąższ ze skórki, przekładamy do kielicha blendera. Fetę kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy do awokado. Czosnek obieramy i kroimy w kostkę, dokładamy do blendera. Dodajemy śmietanę i blendujemy na gładką masę. Wsypujemy przyprawy i szczypiorek, mieszamy.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dżem z cukinii

 Zapraszam na pyszny dżem z cukinii z dodatkiem galaretek owocowych. Polecam. Składniki : 2,5 kg cukinii bez skórki i pestek 1 szkl erytrolu...

Popularne posty