Tuńczyk pieczony z warzywami


Zapraszam na pyszną rybkę pieczoną razem z warzywami : porem, czerwoną papryką i zielonym koperkiem. Polecam.
Składniki :
0,5 kg tuńczyka
1/2 czerwonej papryki
1/2 jasnej części małego pora
1 ząbek czosnku
1/3 pęczka koperku
1 łyżeczka oleju
Sposób przygotowania :
Tuńczyka oprószamy solą i pieprzem z obu stron i odstawiamy. W międzyczasie warzywa myjemy i kroimy : paprykę w kosteczkę, por i koperek na drobno. Czosnek kroimy w kosteczkę. Tuńczyka dzielimy na dwie porcje i układamy na folii aluminiowej. Każdą porcje posypujemy połową pokrojonych warzyw : por, papryka, koper i czosnek. Każdą warstwę oprószamy solą i pieprzem, polewamy olejem. Rybę zawijamy w folię i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Wyjmujemy z piekarnika i odcinamy górną część folii i ponownie wstawiamy i pieczemy jeszcze przez 15 minut.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bigos z cukinii z kiełbasą

 Pyszny bigos z cukinii z dodatkiem kiełbasy i pomidorów. Polecam na obiad lub kolację. Składniki : 1 kg cukinii 20 dag kiełbasy śląskiej  1...

Popularne posty