Zapraszam na smaczną zupę krem.Przygotowana z zielonych szparagów z dodatkiem kalafiora, ziemniaków i smażonej cebulki z czosnkiem. Podana z jogurtem i koperkiem smakuje wyśmienicie. Polecam.
Składniki :
1 pęczek zielonych szparagów
1/2 średniej cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
3 szkl wody
3 duże różyczki kalafiora
4 ziemniaki
przyprawa do zupy
jogurt naturalny
pokrojony koperek
Sposób przygotowania :
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojone warzwa. Smażymy na złoty kolor i wlewamy wodę, zagotowujemy. W międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, myjemy. Kalafior dzielimy na różyczki i myjemy, wkładamy razem z ziemniakami do gotującej się wody. Szparagi myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do gotującej się zupy i doprawiamy do smaku. Ugotowaną zupę blendujemy i przelewamy na talerze. Dekorujemy jogurtem i pokrojonym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz