Składniki :
400 g piersi z kurczaka
1 łyżka przyprawy do gulaszu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łodyga rabarbaru
3 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 szkl gorącej wody
2 listki laurowe
sól do smaku
pieprz do smaku
ksylitol do smaku
Sposób przygotowania :
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę. Przekładamy do pojemnika i wsypujemy przyprawy. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Marchew obieramy i myjemy, kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Rabarbar czyścimy i myjemy, kroimy na kawałki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, cebulę, czosnek, marchewkę. Smażymy razem przez 10 minut. Wlewamy gorącą wodę i dokładamy listki laurowe, dusimy pod przykryciem. Do ugotowanego gulaszu dodajemy rabarbar i redukujemy sos do pożądanej konsystencji. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz