Smaczny, zielony chlebek na kanapki. Polecam.
Składniki :
2,5 szkl mąki orkiszowej jasnej
0,5 szkl mąki z ciecierzycy
400 g jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju
1 łyżeczka soli himalajskiej
4 łyżki mielonego siemienia lnianego
1 płaska łyżka chlorelli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
siemię do posypania chleba
keksówka 27 x 7 x 8
papier do pieczenia
ciepła woda
Sposób przygotowania :
Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy przygotowane ciasto. Smarujemy wodą i posypujemy siemieniem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Upieczony chlebek wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz