Składniki :
0,5 kg mięsa mielonego
40 dag pieczarek
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
500 gram przecieru pomidorowego
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżka suszonej bazylii
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
duża szczypta cukru
1/2 szkl wody
olej do smażenia
Sposób przygotowania :
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną cebulę z czosnkiem, aż będzie szklista i przekładamy do garnka z wodą.Następnie przesmażamy mięso mielone, a na końcu pieczarki i przekładamy do garnka, cały czas mieszamy. Gdy woda odparuje wlewamy przecier pomidorowy. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy, zagotowujemy. Podajemy z ulubionym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz