Makaron dyniowy


 Zapraszam na makaron dyniowy. Polecam do zup i drugich dań.
Składniki :
1 i 3/4 szklanki mąki
2 żółtka
3 łyżki z czubkiem puree dyniowego
mąka do posypania
woda do gotowania makaronu
sól do wody
olej do wody
Sposób przygotowania :
Wszystkie składniki na makaron wkładamy do miski i zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy posypanej mąką. Tniemy nożem na dowolne kształty. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Gotujemy przez około 3 - 4 minuty od wypłynięcia. Przekładamy do zimnej wody, a następnie na cedzak i odsączamy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa klopsowa

 Zapraszam na pyszną i rozgrzewającą zupę klopsową. Przepis pochodzi z mojego rodzinnego domu. Troszeczkę go zmieniłam i od siebie dodałam z...

Popularne posty