Czerwona kapusta z jabłkiem


 Kapusta czerwona z jabłkiem i smażoną cebulką to pyszny dodatek do drugiego dania. Polecam.
Składniki:
40 dag czerwonej kapusty
2 szklanki wody
1 jabłko
1 cebula
2 łyżki oleju z czosnkiem
1 łyżeczka cukru
1 łyżka z czubkiem mąki
2 łyżki octu jabłkowego 6%
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę szatkujemy i przelewamy na cedzaku wrzątkiem. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą. W międzyczasie obraną cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oleju, dodajemy do garnka, gotujemy przez około 30 minut. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej ( bez gniazda nasiennego ) i dodajemy do kapusty. Na samym końcu wsypujemy przyprawy i dolewamy ocet, posypujemy mąką i gotujemy razem przez krótki czas.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dżem z cukinii

 Zapraszam na pyszny dżem z cukinii z dodatkiem galaretek owocowych. Polecam. Składniki : 2,5 kg cukinii bez skórki i pestek 1 szkl erytrolu...

Popularne posty