Flądra smażona w przyprawach


 Zapraszam na smażoną flądrę. Przyprawiona solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem smakuje pysznie. Polecam.
Składniki :
3 tuszki flądry
sól
pieprz cytrynowy
czosnek w proszku
mąka pszenna
olej do smażenia
sok z cytryny
Sposób przygotowania :
 Tuszki flądry dokładnie oczyszczamy, myjemy i odsączamy z wody na cedzaku. Następnie przekładamy na ręcznik papierowy i osuszamy. Ryby przekładamy na deskę i posypujemy solą, czosnkiem w proszku, pieprzem cytrynowym. Rybę przekładamy na talerz z mąką i obtaczamy. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na rumiany kolor. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Flądra smażona w przyprawach

 Zapraszam na smażoną flądrę. Przyprawiona solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem smakuje pysznie. Polecam. Składniki : 3 tuszki flądry sól p...

Popularne posty