Składniki :
40 dag piersi z kurczaka
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
2 duże marchewki
400 ml gorącej wody
100 ml zimnej wody
1/2 łyżeczki przyprawy do zupy
sól
pieprz
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania :
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy. Mięso przesmażamy w garnku na rozgrzanym oleju przez około 10 minut, wlewamy gorącą wodę i gotujemy ( zbieramy szumowiny ). W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę i dodajemy do garnka z mięsem.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie i wlewamy do garnka, dodajemy przyprawy i zagotowujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz