Składniki:
200 g twarogu
3 jajka
1 łyżka kropli słodzących
150 g jogurtu greckiego
1/2 szkl mąki kokosowej
2 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki sody
olej do smażenia
cukier puder
Sposób przygotowania:
Do miski wkładamy przeciśnięty przez praskę twaróg, jajka, krople słodzące, jogurt i mieszamy do połączenia. Dodajemy sodę, proszek do pieczenia i wlewamy ocet, mieszamy. Do masy wsypujemy obie mąki i zagniatamy ciasto. Ręce smarujemy olejem i robimy małe kuleczki.
Wkładamy partiami do rozgrzanego oleju i smażymy na rumiany kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Ciepłe pączki posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz