Jajka faszerowane szpinakiem


 Takie jajka możemy szybko przygotować, gdy użyjemy przesmażonego szpinaku. Polecam na śniadanie lub kolacje.
Składniki :
3 jajka
1 łyżka przesmażonego szpinaku
1/2 małej czerwonej cebuli
1 łyżka majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody. Wystudzone obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka. Kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.Czerwoną cebulę kroimy w drobno kosteczkę.Do miseczki wkładamy szpinak,pokrojoną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dokładamy majonez, mieszamy.
Farsz przekładamy do białek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapiekana łopatka

Zapraszam na smaczne, pieczone mięso. Polecam na ciepło do obiadu lub na zimno na kanapki. Składniki : 1 kg chudej łopatki wieprzowej 1 łyżk...

Popularne posty