Jajka faszerowane szpinakiem


 Takie jajka możemy szybko przygotować, gdy użyjemy przesmażonego szpinaku. Polecam na śniadanie lub kolacje.
Składniki :
3 jajka
1 łyżka przesmażonego szpinaku
1/2 małej czerwonej cebuli
1 łyżka majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody. Wystudzone obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka. Kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.Czerwoną cebulę kroimy w drobno kosteczkę.Do miseczki wkładamy szpinak,pokrojoną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dokładamy majonez, mieszamy.
Farsz przekładamy do białek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dżem z cukinii

 Zapraszam na pyszny dżem z cukinii z dodatkiem galaretek owocowych. Polecam. Składniki : 2,5 kg cukinii bez skórki i pestek 1 szkl erytrolu...

Popularne posty