Mizeria z jogurtem i koperkiem


 Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z dodatkiem jogurtu naturalnego i koperku. Polecam jako dodatek do drugiego dania.
Składniki :
2 duże zielone ogórki
8 gałązek zielonego koperku
8 łyżek z czubkiem jogurtu naturalnego
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Ogórki dokładnie myjemy i cieniutko obieramy ze skórki, kroimy lub ścieramy na tarce na cienkie plasterki. Posypujemy solą i odstawiamy. W międzyczasie myjemy i osuszamy koperek, kroimy na drobno. Z ogórków zlewamy płyn i przekładamy do miski, dodajemy pokrojony koperek, przyprawy i jogurt naturalny, mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dżem z cukinii

 Zapraszam na pyszny dżem z cukinii z dodatkiem galaretek owocowych. Polecam. Składniki : 2,5 kg cukinii bez skórki i pestek 1 szkl erytrolu...

Popularne posty