Racuchy bez drożdży na maślance


 Smaczne i puchate racuchy bez drożdży. Polecam.

Składniki :

1 szkl maślanki

1 surowe jajko

2 łyżki ksylitolu

szczypta soli

260 g mąki orkiszowej

1/2 łyżeczki sody

olej do smażenia

zmielony ksylitol do posypania

Sposób przygotowania :

Składniki na ciasto wkładamy do miski i mieszamy. Odstawiamy na około 5 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na rumiany kolor na małym ogniu. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy. Przekładamy na talerz i posypujemy pudrem z ksylitolu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dżem z cukinii

 Zapraszam na pyszny dżem z cukinii z dodatkiem galaretek owocowych. Polecam. Składniki : 2,5 kg cukinii bez skórki i pestek 1 szkl erytrolu...

Popularne posty