Zapraszam na pyszny deserek z budyniowym kremem i mandarynkami. Prosty i szybki w przygotowaniu. Polecam na deser lub podwieczorek.
Składniki :
200 ml mleka
1/2 opakowania budyniu waniliowego ( 0,5 l )
2 duże mandarynki
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka cukru
Sposób przygotowania :
Połowę mleka przelewamy do garnka i dodajemy cukier, zagotowujemy. Do reszty mleka wsypujemy budyń i mieszamy, wlewamy do garnka z mlekiem i gotujemy budyń. Do gorącego budyniu dodajemy masło i mieszamy do połączenia się składników. Mandarynki obieramy ze skórki i błonki, kroimy na mniejsze kawałeczki i dzielimy na cztery porcje.
Do każdego pucharka wkładamy : 1/4 mandarynek, 1/2 masy budyniowej, 1/4 mandarynek. Deser przed podaniem schładzamy w lodówce przez około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz