Jabłka zapiekane pod kokosową kruszonką


 Jabłka zapiekane pod kokosową kruszonką są szybkie w przygotowaniu. Polecam na deser lub podwieczorek.
Składniki :
300 g jabłek
1 łyżka ksylitolu
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka cynamonu
50 g oleju kokosowego
2 łyżki ksylitolu
5 - 6 łyżek mąki kokosowej
forma żaroodporna
masło
cukier puder
Sposób przygotowania :
Jabłka myjemy i wycieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne. Obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do miski i dodajemy ksylitol, cukier waniliowy, cynamon i mieszamy. Odstawiamy.
Formę żaroodporną smarujemy masłem. Do miski wkładamy olej kokosowy, mąkę kokosową, ksylitol i robimy kruszonkę. Jabłka przekładamy do formy żaroodpornej i wyrównujemy, posypujemy kruszonką i lekko dociskamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem z ksylitolu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Gulasz z piersi kurczaka z fasolą i pomidorami

  Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...

Popularne posty