Kruche ciasteczka orzechowe


 Zapraszam na bardzo kruche ciasteczka orzechowe. Przygotowane na maśle orzechowym z dodatkiem miodu i migdałów smakują pysznie. Polecam.
Składniki :
200 gram masła orzechowego
1 jajko
2 łyżki miodu
100 gram mąki migdałowej
garść płatków migdałowych do ciasta
garść płatków migdałowych do posypania ciasteczek
wiórki kokosowe
Sposób przygotowania :
Wszystkie składniki na ciasteczka wkładamy do miski i mieszamy do połączenia (jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy wiórki kokosowe). Z masy formujemy małe kulki i lekko je spłaszczamy, odciskamy widelcem wzorki. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Gdy ostygną zdejmujemy z blaszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dżem z cukinii

 Zapraszam na pyszny dżem z cukinii z dodatkiem galaretek owocowych. Polecam. Składniki : 2,5 kg cukinii bez skórki i pestek 1 szkl erytrolu...

Popularne posty