Kruche ciasteczka orzechowe


 Zapraszam na bardzo kruche ciasteczka orzechowe. Przygotowane na maśle orzechowym z dodatkiem miodu i migdałów smakują pysznie. Polecam.
Składniki :
200 gram masła orzechowego
1 jajko
2 łyżki miodu
100 gram mąki migdałowej
garść płatków migdałowych do ciasta
garść płatków migdałowych do posypania ciasteczek
wiórki kokosowe
Sposób przygotowania :
Wszystkie składniki na ciasteczka wkładamy do miski i mieszamy do połączenia (jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy wiórki kokosowe). Z masy formujemy małe kulki i lekko je spłaszczamy, odciskamy widelcem wzorki. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Gdy ostygną zdejmujemy z blaszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bigos z cukinii z kiełbasą

 Pyszny bigos z cukinii z dodatkiem kiełbasy i pomidorów. Polecam na obiad lub kolację. Składniki : 1 kg cukinii 20 dag kiełbasy śląskiej  1...

Popularne posty