Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosami


 Zapraszam na smaczne leczo z dodatkiem żółtej, czerwonej i pomarańczowej papryki oraz pomidorów i kabanosów. Danie polecam na obiad lub kolację.
Składniki :
350 g cukinii
100 g czerwonej papryki
50 g pomarańczowej papryki
50 g żółtej papryki
2 cebule
2 łyżki oleju kokosowego
90 g kabanosów
1/2 szkl gorącej wody
3 średnie pomidory
4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól do smaku
pieprz do smaku
suszona bazylia do smaku
słodka papryka w proszku do smaku
czosnek granulowany do smaku
szczypta ksyltolu
szczypta cynamonu
Sposób przygotowania :
 Papryki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy na patelnię z olejem kokosowym i smażymy do zeszklenia.
W międzyczasie cukinię myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę i dokładamy do warzyw. Smażymy razem przez kilka minut i przekładamy do garnka, dolewamy gorącą wodę i gotujemy. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy do garnka.
Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Do ugotowanego lecza dokładamy pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy razem przez kilka minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Gulasz z piersi kurczaka z fasolą i pomidorami

  Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...

Popularne posty