Majonez na całym jajku


 Zapraszam na smaczny i gęsty majonez, który jest szybki w przygotowaniu. Wszystkie składniki wkładamy do słoika i blendujemy. Polecam.
Składniki :
1 całe jajko
200 ml oleju
1 łyżeczka ostrej musztardy
1/2 łyżeczki soli himalajskiej
1/2 łyżeczki ksylitolu lub cukru
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Jajko sparzamy wrzątkiem przez chwilę ( 15 sekund ).
Do słoika wybijamy jajko i dodajemy resztę składników.
Blendujemy przez chwilę, przesuwamy blenderem od dna słoika ku górze. Średnica słoika musi być tylko trochę większa od główki blendera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bigos z cukinii z kiełbasą

 Pyszny bigos z cukinii z dodatkiem kiełbasy i pomidorów. Polecam na obiad lub kolację. Składniki : 1 kg cukinii 20 dag kiełbasy śląskiej  1...

Popularne posty