Majonez na całym jajku


 Zapraszam na smaczny i gęsty majonez, który jest szybki w przygotowaniu. Wszystkie składniki wkładamy do słoika i blendujemy. Polecam.
Składniki :
1 całe jajko
200 ml oleju
1 łyżeczka ostrej musztardy
1/2 łyżeczki soli himalajskiej
1/2 łyżeczki ksylitolu lub cukru
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Jajko sparzamy wrzątkiem przez chwilę ( 15 sekund ).
Do słoika wybijamy jajko i dodajemy resztę składników.
Blendujemy przez chwilę, przesuwamy blenderem od dna słoika ku górze. Średnica słoika musi być tylko trochę większa od główki blendera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa pomidorowa na rosole

Poniedziałkowa zupa pomidorowa na rosole. Do zupy dodałam makaron który mi został z poprzedniego dnia. Składniki: domowy rosół z warzywami o...

Popularne posty