Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką


 Zapraszam na smaczną zupę pieczarkową. Przygotowana z ryżem z dodatkiem przesmażonej papryki oraz mleka i śmietanki. Polecam.
Składniki :
1 l wody
4 marchewki
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 czerwona papryka
40 dag pieczarek
1 woreczek ryżu
1 łyżka z czubkiem masła
1 szklanka mleka
1/2 szklanki śmietanki 30%
sól do smaku
Sposób przygotowania :
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i kroimy marchew w talarki i wkładamy do garnka. Obieramy cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę, paprykę myjemy i usuwamy pestki. Paprykę kroimy w kostkę i razem z cebulą oraz czosnkiem przesmażamy na maśle i dokładamy do garnka. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w paseczki, skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy razem z ryżem do zupy. Gotujemy około 15 minut. Na samym końcu dolewamy mleko, śmietankę i solimy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dżem z cukinii

 Zapraszam na pyszny dżem z cukinii z dodatkiem galaretek owocowych. Polecam. Składniki : 2,5 kg cukinii bez skórki i pestek 1 szkl erytrolu...

Popularne posty