Zapraszam na smaczne knedle. Szybko się je robi i są bardzo proste w przygotowaniu. Knedle polecam na słodki obiad.
Składniki :
250 g twarogu
2 duże surowe jajka
1,5 szkl mąki orkiszowej
mąka do posypania
truskawki
ksylitol
woda do gotowania knedli
sól do wody
olej do wody
Sposób przygotowania :
Truskawki myjemy i odsączamy z wody, usuwamy szypułki. Twaróg przeciskamy przez praskę do miski, dodajemy wybite jajka i mieszamy. Wsypujemy mąkę, sól i zagniatamy ciasto na knedle. Formujemy podłużny wałek i tniemy nożem na mniejsze części. Każdą część rozpłaszczamy i na środku układamy truskawkę, zlepiamy brzegi ciasta i formujemy knedla.
Knedle gotujemy w osolonej wodzie z olejem przez około 5 minut od wypłynięcia. Moje knedle podałam posypane ksylitolem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz