Leczo z kalarepką


 Zapraszam na pyszne leczo z kalarepką i mięsem z indyka Proste w przygotowaniu danie, które polecam na obiad.
Składniki :
40 dag piersi z indyka
1 kalarepka
3 średnie cebule
4 ząbki czosnku
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1/2 żółtej papryki
1 średnia cukinia
1 puszka krojonych pomidorów ( 400 gram )
2 puszki krojonych pieczarek w zalewie ( 290 gram )
2 szklanki wody
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól do smaku
pieprz do smaku
słodka papryka do smaku
zioła prowansalskie do smaku
olej do smażenia
Sposób przygotowania :
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Kalarepkę obieramy i kroimy w dużą kostkę. Mięso myjemy i osuszamy oraz kroimy w dużą kostkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojoną cebulę, czosnek i mięso przez około 5 minut. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dokładamy pokrojoną kalarepkę.
Papryki myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka razem z odsączonymi z zalewy pieczarkami. W międzyczasie myjemy cukinię i kroimy w kostkę i dokładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Na samym końcu dokładamy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Gulasz z piersi kurczaka z fasolą i pomidorami

  Zapraszam na pyszny i rozgrzewający gulasz. Jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polecam na obiad. Składniki : 20 dag piersi z ku...

Popularne posty