Gulasz z indyka w sosie pomidorowym


 Gulasz przygotowałam z mięsa z piersi indyka. Z sosem pomidorowym smakuje wybornie. Polecam na obiad.
Składniki :
40 dag piersi z indyka
1 czerwona papryka
1 cebula
250 g passaty pomidorowej
1 szkl gorącej wody
2 -3 łyżki oleju do smażenia
3 łyżki śmietanki 30 %
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
zioła prowansalskie do smaku
Sposób przygotowania :
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawami i mieszamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Czerwoną paprykę myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy i usuwamy pestki i białe części. Paprykę kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulę i paprykę przez 5 minut. Wkładamy pokrojone mięso i smażymy kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i passatę pomidorową, gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Redukujemy sos do pożądanej konsystencji i doprawiamy do smaku, wlewamy śmietankę i zagotowujemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dżem z cukinii

 Zapraszam na pyszny dżem z cukinii z dodatkiem galaretek owocowych. Polecam. Składniki : 2,5 kg cukinii bez skórki i pestek 1 szkl erytrolu...

Popularne posty