Kompot truskawkowy


 Pyszny, zdrowy kompot truskawkowy, przygotowany z mrożonych truskawek. Polecam.
Składniki:
2,5 litra wody
8 łyżek cukru
0,5 kg mrożonych truskawek
Sposób przygotowania:
 Mrożone truskawki wyjmujemy z zamrażarki. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie. Do gorącej wody wsypujemy cukier, do wrzącego syropu wkładamy mrożone truskawki, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy około 10 minut.
Garnek zdejmujemy z ognia i chłodzimy kompot.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapiekana łopatka

Zapraszam na smaczne, pieczone mięso. Polecam na ciepło do obiadu lub na zimno na kanapki. Składniki : 1 kg chudej łopatki wieprzowej 1 łyżk...

Popularne posty