Kompot truskawkowy


 Pyszny, zdrowy kompot truskawkowy, przygotowany z mrożonych truskawek. Polecam.
Składniki:
2,5 litra wody
8 łyżek cukru
0,5 kg mrożonych truskawek
Sposób przygotowania:
 Mrożone truskawki wyjmujemy z zamrażarki. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie. Do gorącej wody wsypujemy cukier, do wrzącego syropu wkładamy mrożone truskawki, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy około 10 minut.
Garnek zdejmujemy z ognia i chłodzimy kompot.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Deserek z truskawkami i ciastkami oreo

 Zapraszam na pyszny deserek z truskawkami i ciastkami oreo. Masę przygotowałam na bazie ricotty i kwaśnej śmietany. Polecam na deser. Skład...

Popularne posty