Składniki :
125 gram twarogu
1 małe jajko
1 łyżka z czubkiem puree dyniowego
1 łyżka cukru
szczypta soli
1/2 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki mąki kukurydzianej
kilka ząbków czekolady
cukier do posypania knedli
cynamon do posypania knedli
woda do gotowania knedli
sól do wody
olej do wody
mąka do podsypania
Sposób przygotowania :
Twaróg przepuszczamy przez praskę i dodajemy resztę składników. Zagniatamy ciasto i rozwałkowujemy na cienki placek. Szklanką wykrawamy kółka z ciasta.
Na środku każdego kładziemy mały kawałek czekolady i robimy knedla. Zagotowujemy wodę i dodajemy sól i olej. Wrzucamy knedle i gotujemy przez około 5 minut. Przekładamy na sitko. Cukier mieszamy z cynamonem i posypujemy ciepłe knedle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz