Zupa pomidorowa na rosole


Poniedziałkowa zupa pomidorowa na rosole. Do zupy dodałam makaron który mi został z poprzedniego dnia.
Składniki:
domowy rosół z warzywami około 1,5 litra
2 łyżki koncentratu pomidorowego
0,5 szklanki wody do koncentratu pomidorowego
około 40 dag ugotowanego makaronu
listki zielonej pietruszki
Sposób przygotowania:
 Garnek z rosołem stawiamy na gazie i zagotowujemy. W międzyczasie mieszamy koncentrat pomidorowy z wodą. Listki pietruszki myjemy i kroimy na drobno. Do gotującego się rosołu wlewamy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez chwilę, następnie dodajemy ugotowany makaron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dżem wiśniowy

 Pyszny dżem wiśniowy z dodatkiem ksylitolu i pektyny. Polecam. Składniki : 1,8 kg drylowanych wiśni 1 szkl soku  z drylowanych wiśni  1 szk...

Popularne posty